«Κούρεμα» των χρεών σε άνεργο οικοδόμο

Δικαιώθηκε 38χρονος δανειολήπτης, ο οποίος ήταν άνεργος οικοδόμος για πολλά έτη με εξαίρεση κάποια χρονικά διαστήματα εργασίας με 6μηνες συμβάσεις και πρόσφατα εργαζόμενος ως εργάτης με μηνιαίο μισθό 795 ευρώ. Ο δανειολήπτης είναι έγγαμος και με την άνεργη σύζυγό του έχει αποκτήσει δύο ανήλικα τέκνα.

Το συνολικό χρέος του δανειολήπτη ανέρχεται στο ποσό των 136.264 ευρώ και προέρχεται από δύο στεγαστικά δάνεια και τρείς Διαταγές Πληρωμής που εξέδωσαν ιδιώτες.

Ο δανειολήπτης διαθέτει ως περιουσιακά στοιχεία, την κύρια κατοικία η οποία είναι μία μονοκατοικία 119 τμ και το 50% ενός αυτοκινήτου.

Κρίθηκε, ότι ο δανειολήπτης έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε αδυναμία πληρωμών και ότι το εισόδημα των 795 ευρώ που λαμβάνει δεν επαρκεί να καλύψει τις δόσεις των δανείων του. Έτσι, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την αίτησή του, ρυθμίζει τα χρέη του με μηνιαίες καταβολές 300 ευρώ για 5 έτη, εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του και δεν διατάσσει την ρευστοποίηση κανενός περιουσιακού του στοιχείου ενώ μετά την παρέλευση 5ετίας, τον υποχρεώνει να καταβάλει 334 ευρώ για 16 έτη για την διάσωση της κύριας κατοικίας του.

Συνεπώς, ο δανειολήπτης θα υποχρεωθεί να πληρώσει συνολικά 82.128 ευρώ αντί 136.284 ευρώ και έχει κούρεμα χρέους που ανέρχεται στο 40%, δηλαδή διαγράφεται ποσό 54.136 ευρώ !!!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ & ΕΣΕΙΣ;

Όταν χρειάζεστε στήριξη και διασφάλιση των δικαιωμάτων σας το ΕΝΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι εδώ να σας δώσει τη λύση που έχετε ανάγκη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΟΛΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ