Η ΕΝ.ΚΑ. Κρήτης είχε επισημάνει τον κίνδυνο

ΑΜΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας -Κρήτης εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ελληνικές Αρχές για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η Γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα τροφίμων LIDL για την προσφορά ολόκληρων «ελληνικών» νωπών αρνιών στην τιμή των 3,99 ευρώ το κιλό. Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση αρνιών και γενικώς νωπών κρεάτων προϋποθέτει συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές και έλεγχο με σκοπό την απόλυτη υγειονομική προστασία των καταναλωτών.

Ο τρόπος παραλαβής και διάθεσης των λιγοστών αρνιών την περασμένη βδομάδα παραπέμπει σε τριτοκοσμικού τύπου αγορές και γιουσουρούμ. Θα πρέπει με ταχύτατες διαδικασίες να ιχνηλατηθεί  η προέλευση των αρνιών και να διαπιστωθεί η ημερομηνία σφαγής τους. Ιδιαιτέρως πρέπει να διερευνηθεί η πιθανότητα σφαγής ακατάλληλων ζώων, ή η ελληνοποίηση αμφιβόλου ποιότητας και υγείας ζώων. Σε κάθε περίπτωση ο ΕΦΕΤ μπορεί να διαπιστώσει την ποιότητα των σφαγίων και τον τρόπο συντήρησης τους και να ελέγξει κάθε παρανομία διακίνησης/διάθεσης ακατάλληλων ζώων.

Πέραν των πιθανών υγειονομικών παραβάσεων καλούμε τις αρχές όπως ελέγξουν την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό και παραπλάνηση των καταναλωτών με σκοπό να παρασυρθούν στα καταστήματα της για αγορά άλλων προϊόντων. Τέλος συνιστούμε τους καταναλωτές που προμηθεύτηκαν τα σφάγια να τα ελέγξουν σχολαστικά και επί υπονοίας αλλοίωσης να ζητήσουν την εξέταση τους από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους από κρεοπωλεία η super-market με ελεγμένες και προφανείς εγκαταστάσεις κρεοπωλείου. Καλούμε τους καταναλωτές να εμπιστευθούν τα ντόπια κρεοπωλεία τα οποία υπόκεινται σε ενδελεχείς ελέγχους και διαθέτουν παραδοσιακά αρίστης ποιότητας ντόπια αμνοερίφια.

Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση στα τηλέφωνα 2810-240450 για τυχόν καταγγελίες.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ & ΕΣΕΙΣ;

Όταν χρειάζεστε στήριξη και διασφάλιση των δικαιωμάτων σας το ΕΝΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι εδώ να σας δώσει τη λύση που έχετε ανάγκη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΟΛΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ