Νέα Θετική Απόφαση και Κούρεμα Χρέους κατά 60%

Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας – Κρήτης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία θετική απόφαση και κούρεμα χρέους κατά 60% σε ζευγάρι δανειοληπτών, δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο σύζυγος εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος λαμβάνοντας ως μισθό 1.000 ευρώ περίπου ενώ η σύζυγος είναι άνεργη από το 2013 με μηδενικά εισοδήματα.

Η περιουσία που διαθέτει το ζευγάρι είναι μία μεζονέτα συνολικού εμβαδού 70 τμ περίπου με υπόγεια αποθήκη και θέση στάθμευσης και δύο παλαιά αυτοκίνητα.

Το συνολικό χρέος των δανειοληπτών ανέρχεται στο ποσό των 165.000 ευρώ και προέρχεται από ένα στεγαστικό δάνειο εκ ποσού 160.000 ευρώ και ένα καταναλωτικό εκ ποσού 5.000 ευρώ.

Κρίθηκε, ότι οι δανειολήπτες έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε αδυναμία πληρωμών και ότι το εισόδημα των 1.000 ευρώ που λαμβάνει ο σύζυγος δεν επαρκεί να καλύψει τις οικογενειακές ανάγκες και τις δόσεις των δανείων τους. Έτσι, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την αίτησή τους, ρυθμίζει τα χρέη τους με μηνιαίες καταβολές 110 ευρώ για 5 έτη, εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία τους και δεν διατάσσει την ρευστοποίηση κανενός περιουσιακού του στοιχείου ενώ μετά την παρέλευση 5ετίας, τους υποχρεώνει να καταβάλουν 234 ευρώ για 20 έτη για την διάσωση της κύριας κατοικίας τους.

 Συνεπώς, οι δανειολήπτες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν συνολικά 62.760 ευρώ αντί 165.000 ευρώ και έχουν κούρεμα χρέους που ανέρχεται στο 60%, δηλαδή διαγράφεται ποσό 102.240 ευρώ !!!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ & ΕΣΕΙΣ;

Όταν χρειάζεστε στήριξη και διασφάλιση των δικαιωμάτων σας το ΕΝΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι εδώ να σας δώσει τη λύση που έχετε ανάγκη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΟΛΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ