Απόφαση αποτροπής πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας

Δικαστική απόφαση ανάσα αποτρέπει τον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας ξενοδοχοϋπάλληλου

Η Ένωση  Καταναλωτών  Ηρακλείου – Κρήτης (ΕΝΚΑ Κρήτης) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πέτυχε μία ακόμη εξαιρετική απόφαση αποτροπής πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα (ξενοδοχοϋπάλληλος) ο οποίος έχει προσφύγει στο άρθρο 4 το ν. 3869/2010 με τις οδηγίες και την υποστήριξη του γραφείου υπερχρέωσης της ΕΝΚΑ της οποίας είναι μέλος.

Ο εργαζόμενος έχει συνολικές οφειλές σε πιστωτικά ιδρύματα 220.000 Ευρώ με το εισόδημα του να έχει υποστεί μεγάλη μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κύρια πιστώτρια τράπεζα είχε προχωρήσει την διαδικασία πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη μη αποδεχόμενη τον σχέδιο αποπληρωμής που προτάθηκε από το γραφείο υπερχρέωσης της ΕΝΚΑ. Το ειρηνοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων της Τράπεζας έως την οριστική συζήτηση της κύριας αίτησης του δανειολήπτη. Έτσι βάσει της απόφασης ο καταναλωτής εξασφαλίζει την διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του αποτελούμενα από μια κύρια κατοικία (μεζονέτα στο Ηράκλειο), μια γκαρσονιέρα και ένα αυτοκίνητο. Ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλλει 400 ευρώ μηνιαίως στην κύρια πιστώτρια τράπεζα.

Η ΕΝΚΑ Κρήτης ευχαριστεί την υπηρεσία υπερχρέωσης της για την άρτια τεκμηρίωση και νομική προετοιμασία που οδήγησαν στην εξαιρετική έκβαση της δύσκολης αυτής υπόθεσης του δανειολήπτη. Ο συμπολίτης μας χωρίς τον βραχνά της απώλειας της κατοικίας του θα συνεχίσει την ζωή του εξασφαλίζοντας την καθημερινότητα της οικογένεια του . Παράλληλα εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την στάση των τραπεζών και την άρνηση ουσιαστικής συνεργασίας με το γραφείο υπερχρέωσης της ΕΝΚΑ, υποβάλλοντας τον δανειολήπτη σε άσκοπους νομικούς χειρισμούς, καθώς και σε ψυχική ένταση και άγχος απώλειας της κύριας κατοικίας του. Καλεί του δανειολήπτες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις να προσέλθουν στο γραφείο υπερχρέωσης (Γραφεία ΕΝΚΑ Κρήτης: Ανωπόλεως 29 – πλατεία Ελευθερίας, πάροδος οδού Πεδιάδος, Τηλέφωνα: 2810.240450 & 6949 627139, 6982 502713) για συμβουλές και οδηγίες

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ & ΕΣΕΙΣ;

Όταν χρειάζεστε στήριξη και διασφάλιση των δικαιωμάτων σας το ΕΝΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι εδώ να σας δώσει τη λύση που έχετε ανάγκη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΟΛΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ